Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In een tijd als deze, een belangrijk onderwerp, zeker ook omdat wij ondernemen en leven in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Wij zien het als onze plicht, om onze omgeving, zo goed mogelijk na te laten aan onze kinderen.

Wat als eerste al begint, met het meenemen, van achtergelaten plastic verpakkingen, maar ook niet afbreekbare doekjes en zelfs banden of ander plastic, in het natuurgebied.

Daarnaast, zijn we gaan kijken, op het gebied van inkoop.

Bij het ontbijt proberen we ook zo weinig mogelijk weg te hoeven gooien: is er niet genoeg, dan mag je er altijd om vragen.

Wat er dan nog wel overblijft, gaat mee naar de kinderopvang in de buurt, daar eten de geiten, kippen en koeien er nog van.

Zo vinden wij het (ook gezien als ex-boer) belangrijk dat producten, indien mogelijk, zoveel mogelijk uit Nederland komen. (er is nl. nergens op de hele wereld een ander land, waar het dierwelzijn en voedsel veiligheid, zo belangrijk is en met zoveel controles, op dierwelzijn, controles op slacht, enting, spuiten en kwaliteit)

Nederlands vlees of groenten vinden, is een behoorlijke uitdaging, met steeds minder boeren in ons land.

Ook vinden wij het belangrijk dat vis zoveel mogelijk uit bijv. de Noordzee word gevangen, om ook de Nederlandse vissers te ondersteunen. (en ook hier geld nl. max. toezicht en veel energiebesparende maatregelen, getroffen t.o.v. het buitenland in de afgelopen jaren)

Na de voorgaande stappen, was de energie aan de beurt, als eerste, hebben we een aantal jaren geleden, alle Hallogeen lampen in de ban gedaan en hiervoor LED lampen terug gedaan.

Zodra er iets geïsoleerd moet worden, gebruiken wij daarvoor speciale (Vliegtuig) folie, die dun is en een extra isoltiewaarde bevat, met daaraan toegevoegd, glas of steenwol.

Bij het vervangen van deuren en ramen, kiezen we voor kunststof kozijnen met daarin 3 dubbel glas, wat in de winter zorgt voor extra warmte binnen, maar in de zomer er ook voor zorgt, dat de warmte buiten blijft.

In de appartementen en ook de restaurant keuken, word gas, zoveel mogelijk vervangen, door Inductie kookplaten.

 

In 2015 hebben wij een aantal zonnepanelen geplaatst, waardoor we een gedeelte van onze eigen energie, kunnen opwekken.

Daarna hebben we in 2020, 3 zonneboiler systemen geplaatst. Deze kunnen ons in de zomer voorzien van heet water en in de winter, samen met een pellet cv-ketel, zorgen dat het gebouw vorstvrij blijft.

 

Informatie

Informatie over ons, vind je op deze site.

Wilt je meer informatie of reserveren, vul dan ons contactformulier in,

Neem telefonisch contact met ons op.

Of via Whatsapp !

(Dit mobiele nummer, is niet in gebruik voor telefoon)

whatsapp

Google reviews

An't Waeter
Fam. Albert en Martine Schelhaas
Wetering West 77
8363TN Wetering